Specialisaties

Pagina

Lymfedrainage/Oedeemtherapie.
De lymfetherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van stoornissen in het lymfesysteem.
Deze stoornissen kunnen aangeboren zijn of ontstaan na ernstige beschadiging van de lymfeklieren en lymfevaten. Er kan sprake zijn van zwelling, een zwaar gevoel in arm of been en er kan sprake zijn van pijn.
Door middel van manuele lymfedrainage, compressietherapie of lymfetaping wordt het vocht afgevoerd.
De behandeling wordt ondersteund door zwachtelen of een therapeutische elastische kous. Dit zorgt voor het behoud van het verkregen resultaat.

Fysiotherapie bij bekkenklachten
De fysioherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten betreffende buik, bekken en bekkenbodem.
Deze klachten zijn vaak ten gevolge van een tekort aan spierkracht, onvoldoende bestuurbaarheid van de bekkenbodemspieren of een teveel aan spanning in de bekkenbodem. En ze kunnen van invloed zijn op het functioneren van de blaas, endeldarm en ook op seksuele functies.
Zwangerschap kan bij vrouwen klachten geven van en rond het bekken. Deze klachten kunnen gereduceerd worden door middel van zwangerschapscoaching.

Manuele therapie
De manueeltherapeut is gespecialiseerd in het oplossen van klachten over het bewegingsapparaat.
De behandeling is gericht op het informeren, adviseren en het oefenen en sturen van de mens.
Daarnaast kan de manueeltherapeut gebruik maken van zijn manuele vaardigheden om de bewegelijkheid van de gewrichten van de wervelkolom te herstellen, de functies te verbeteren en klachten te verminderen dan wel op te heffen.

Sensorische integratietherapie
De SI-therapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met beperkingen die ontstaan door een gebrekkige of onvolledige opname, verwerking en selectie van de informatie vanuit de omgeving en het eigen lichaam.
Wanneer deze integratie niet goed is afgestemd of niet goed verloopt, kunnen er problemen in de motorische ontwikkeling of het motorisch handelen ontstaan.